Daily Archives: 25/03/2018

Vuosikokous 2018

Published by:

Kotiseutuyhdistys Sompio-seura ry:n vuosikokous pidettiin lauantaina 24.3.2018 Alariesto Galleriassa Sodankylässä.

Ennen varsinaista vuosikokousta vieraaksi kutsuttu FT Marita Kilpimaa kertoi Andreas Alarieston sepittämistä lauluista. Lauluja syntyi Andreaksen elinaikana yli kaksisataa. Laulut jäivät naivistisena kuvataitelijana tunnetun Alarieston teosten varjoon. Marita Kilpimaa on tutkinut näitä lauluja ja niiden sisältöä. Hän on väitellyt Andreas Alarieston lauletuista elämänpoluista ”Paljon olen mailimata kulkenut, paljon olen kokenut ja nähnyt”. Tilaisuudessa Ahti Korvanen tulkitsi niistä muutamia. Andreas Alariesto kutsuttiin Sompio-seuran kunniajäseneksi keväällä 1976.

Vuosikokouksessa palkittiin seuran standardilla Reijo Raasakka, Martti Rautio ja Mauno Lukkari.

Puheenjohtajana jatkaa Asta Valkonen ja hallitukseen valittiin Jouni Alakorva, Jorma Kantelinen, Mikko Pyhäjärvi, Risto Pyhäjärvi, Kalevi Lokka sekä Esa Rautio. Hallituksen varajäseniksi valittiin Soili Järveläinen, Samuli Keskitalo, Virve Peuna ja Urpo Alakorva.

Tiedote seuran jäsenille lähetetään huhtikuun aikana sähköpostilla tai postitse. Tiedotteen mukana tulee myös jäsenmaksuohje. Seuraathan postiasi.

Aurinkoista kevättä!