Kavakkalaisten sukutapaaminen Lokassa 2011

Kavakkalaisten sukutapaaminen Lokassa 23.7.2011

Kavakkalaiset kokoontuivat viettämään yhdessä kaunista kesäpäivää Vaitolan kenturalle lauantaina 23.7.2011. Kavakat ovat osa suurta Sompiolaista Korvasen sukua. 1800-luvun lopulla Juho ’Juntti’ Lokka otti sukunimekseen tilojen perustamisen yhteydessä nimen Kavakka, joka tuli myös perustettavan tilan nimeksi. Rajasimme tapahtuman tällä kertaa koskemaan vain tätä suvun osaa. Paikalle saapui 81 tämän sukuhaaran edustajaa.

Vaitolan emännän Aune Mattilan tervehdyssanojen jälkeen Johanna Rissanen lauloi Sompion kehtolaulun Noora Mattilan säestyksellä. Lokan kylätoimikunnan puheenjohtajan ominaisuudessa Pertti Lokka kertoi kylän historiasta ja nykypäivästä. Välillä ruokailimme, Sompiossa ei vesivelliä syödä. Suurella mielenkiinnolla kuuntelimme kuinka Helli Melamies kertoi poikansa Ollin haastattelemana millaista Lokassa oli hänen lapsena ollessaan ja kuinka nuoret viettivät silloin aikaansa. Kirsti Alakorva esitti Siiri Kavakan runon Kotiseudullemme ja kenturalla kajautettiin Naltio-humppa yhteislauluna: Sompio, Sompio maa miesten tummain koti on – vieläkin Kavakka laitistaapi hurjaa pailakkaa…. Sukukuvien ottamisen jälkeeen kävimme laskemassa partisaanituhon muistomerkille sinivalkoisen kukkalaitteen. Virallisen osuuden lopuksi nautimme täytekakkukahvit.

Mukavaa lämminhenkistä ja rentoa yhdessäoloa, kylään ja toisiimme tutustumista ja sukulaisissa kylästelemistä – niistä oli Kavakkalaisten päivä tehty.

Kuvia sukutapaamisesta kuvagalleriassa.